16-9-2023 Race to the Bridge

Tijdens het herdenkingsweekend van operatie Market Garden 79 jaar geleden zijn wij op de zaterdag naar Oosterbeek gegaan om bij het Airborne Museum Hartenstein te kijken naar de aankomst van de historische militaire voertuigen die hebben deelgenomen aan Race to the Bridge. Ze kwamen vanaf de John Frostbrug in Arnhem naar Oosterbeek om de voertuigen vervolgens te parkeren rondom het Airborne Museum. Zo konden we ze ook nog in een static show bekijken. Het was nog heerlijk weer en wat hebben we genoten. Na afloop heerlijk bier gedronken in restaurant Klein Hartenstein, waar het goed toeven is. Verder hebben we thuis gekeken naar omroep Gelderland waar uitzendingen waren in het kader van de herdenking operatie Market Garden. Vrijdag was er de herdenking in de Berekuil te Arnhem en het muziekspectacel 'Bridge to the Future', zaterdag de luchtlandingen op de Ginkelse Heide en zondag de herdenking op de Airborne begraafplaars in Oosterbeek.

We konden de auto dankzij een vertrekkende automobilste die ons welwillend haar parkeerplek aanbood, dichtbij het Airborne Museum parkeren. We waren nog ruim op tijd dus gingen we eerst kijken naar een kranslegging bij het Airborne Museum bij het monument waarvan helaas het bovenste deel is ontvreemd.

In dit herdenkingsweekend rijden er weer talrijke Willys Jeeps rond in Oosterbeek.

Zicht op het Airborne Museum waar straks de 'Race to the Bridge 'zal eindigen.

Vlam voor de vrede bij het Airborne Museum.

Mijn vrouw Elly zit op een kei bij het hek van Hartenstein te wachten op de aankomst van 'Race to the Bridge'.

Het Airborne-monument, ook wel De Naald, is een oorlogsmonument ter nagedachtenis aan de slag om Arnhem in september 1944.

Er komen steedsmeer belangstellenden die een plekje zoeken langs de route waar de voertuigen van 'Race to the Bridge' zullen arriveren.

Aankomst van 'Race to the Bridge' bij het Airborne Museum in Oosterbeek