10 maart 2023. Met grote ergenis heb ik gekeken naar de uitzending van de NOS met verslag van de opening van het Holocaust Museum in Amsterdam

Wat een waardige opening had moeten worden met een eerbetoon aan de Joodse slachtoffers van de Holocaust en een zeer belangrijk moment in de Nederlandse geschiedenis, liep uit op een uiting van Jodenhaat. Schandalig dat in deze uitzending aandacht werd besteed aan die schreeuwende gajes. Dat deed me sterk denken aan het moment dat onze Heiland de Here Jezus Christus voor stadhouder Pontius Pilatus stond en het opgehitste gepeupel schreeuwde: 'Weg met Hem kruisigt Hem.' Ook nu werd geschreeuwd om het verdwijnen van de Joodse staat. Veel van deze oproerkraaiers werden betaald om te demonstreren. Het was een protest tegen de komst van de Israëlische president Herzog en dat onze koning Willem-Alexander dan ook bij de opening wilde zijn. Overigens heb ik de uitzending opgenomen en dankzij het prima videobewerkingsprogramma Movavi heb ik de schreeuwlelijkers eruit geknipt en het geschreeuw op de achtergrond kunnen verwijderen. Zo kunnen we tenminste nog weer terug kijken naar de opening, zonder deze storende elementen. Ik schaam we weer eens dat ik Nederlander ben en erger me aan de mijns inziens te ver doorgeschoten democratie met het altijd maar weer kunnen demonstreren. We zijn daar niet altijd van gediend, zeker niet op een dag als deze. Die schreeuwers wekken zo heus geen sympathie voor hun zaak. Integendeel zelfs. Het is niet voor niets dat Nederland massaal op de PVV heeft gestemd tijdens de afgelopen verkiezingen.

Email aan de redactie van de NOS

Aan de redactie van de NOS heb ik een mail gestuurd met de volgende inhoud:

 

Geachte NOS redactie,

 

Wij vonden het op zich een hele indrukwekkende mooie herdenking. Het Holocaust Museum zal ongetwijfeld heel veel bezoekers trekken in lijn van het Anne Frank Huis.

Wat we jammer vonden is dat u zich hebt laten verleiden aandacht te besteden aan de schreeuwende demonstranten die helemaal niet willen dat de Joden en de staat Israël überhaupt bestaan.

Wij weten dat de God van Israël waakt over het land Israël, omdat dit land en volk Hem toebehoort.

De NOS had beter de aandacht gericht kunnen houden op de opening van het Holocaust Museum, want het gaat er immers om dat er in Nederland 102.000 Joden zijn vermoord in de jaren 1941-1945. En dat het een waardige opening zal zijn.

De schreeuwers die er waren krijgen op andere tijden al meer dan genoeg aandacht van de media. Zo zeer zelfs dat de zwijgende meerderheid, waartoe wij ons ook rekenen, zich beginnen af te keren van de nieuwsuitzendingen zoals die elke dag weer worden gepresenteerd. We schenken er verder maar geen aandacht meer aan en gaan gewoon onze eigen gang in het dagelijks leven.

De demonstranten wekken zeker geen sympathie en ik durf te stellen dat dit één van de redenen is dat Nederland massaal op de PVV van Geert Wilders heeft gestemd.

En dan nog terzijde: is het u bekend dat veel van de schreeuwende en met Palestijnse vlaggen zwaaiende mensen betaald worden om te demonsteren?

 

Met vriendelijke groet,

 

Alfred Saak

Gieten (Drenthe)